ZVV Sparta verliest van FC Marlene 2

nq7a9786

Afgelopen vrijdagavond reisde ZVV Sparta af naar Heerhugowaard voor de uitwedstrijd tegen het tweede elftal van FC Marlene. Het werd een teleurstellende avond, want de Nijkerkers keerden met 8-1 huiswaarts. Bovendien liep Farid Bouaissa (volledig terecht) rood op en zal hij de komende wedstrijden niet beschikbaar zijn.

Na het positieve nieuws van de afgelopen week op bestuurlijk niveau konden de oranjehemden deze vrijdag hier geen positief vervolg aan geven. Gezien de gehavende selectie van ZVV Sparta en de altijd goed voetballende tegenstander van deze avond was dat op voorhand al een lastige klus.

Voor rust hield ZVV Sparta de stand nog op 3-0, doordat het elftal van Mohammed Boutaarout verdedigend goed stond. Bovendien stond kersvers Oranje onder 19 international Pascal Klarenbeek een prima wedstrijd te keepen, waardoor hij de Nijkerkers diverse keren behoedde voor een tegendoelpunt.

Na rust kreeg ZVV Sparta nog 5 tegendoelpunten te verwerken. Simon Kastelein wist zijn sterke optreden te bekronen met een rake 10 meter trap. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 8-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Grote smet op de wedstrijd waren twee rode kaarten, één aan de kant van ZVV Sparta en één aan de kant van de thuisploeg. Beide spelers wacht een lange schorsing, omdat ze de scheidsrechter verbaal te lijf gingen.

De leidsmannen van deze avond waren overigens een grote aanfluiting voor dit niveau. Beide heren voelden de wedstrijd totaal niet aan. Onbegrijpelijke beslissingen en zeer makkelijk gegeven overtredingen zorgden ervoor dat de wedstrijd met name in de tweede helft kapot werd gefloten.

Door dit verlies blijft ZVV Sparta laatste in de Eerste Divisie A. Volgende week vrijdag zijn de Nijkerkers vrij, daardoor is de eerst volgende wedstrijd op vrijdag 31 januari, om 20.45u in Sporthal Corlaer tegen Zeemacht.